Zawód: kelner
Symbol cyfrowy: 513101
K1-T.9. Wykonywanie usług kelnerskich
K2- T.10.Organizacja usług gastronomicznych
Forma kształcenia-zaoczna
Lp. |
Nazwa przedmiotu |
Liczba godzin |
Kształcenie wspólne dla wszystkich zawodów
|
1. |
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
20 |
2. |
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej |
20 |
3. |
Język obcy zawodowy |
30 |
4. |
Kompetencje personalne i społeczne |
20 |
5. |
Organizacja pracy małych zespołów |
20 |
Kształcenie wspólne dla zawodu
|
6. |
Podstawowe wiadomości z kelnerstwa |
131 |
Kształcenie dla kwalifikacji (T.9.)
|
7. |
Sporządzanie potraw i napojów |
175 |
8. |
Obsługiwanie gości |
92 |
Kształcenie dla kwalifikacji (T.10.)
|
9. |
Planowanie usług gastronomicznych |
187 |
10. |
Rozliczanie usług gastronomicznych |
80 |
Łącznie: |
775 |
Praktyki zawodowe: |
8 tyg.(320 godz.) |
|